Aktiviteetit Kuusamon Tropiikissa

Kuusamossa riittää monenlaisia aktiviteettimahdollisuuksia – nautitpa sitten hurjemmista aktiviteeteista kuten koskenlaskusta ja melonnasta tai vähän rauhallisemmasta menosta vaikkapa patikoiden luonnonpuistoissa. Aktiviteetit puhtaassa ja upeassa luonnossa ovat elämyksellisiä, mutta myös sisätiloissa löytyy hauskaa tekemistä. 

Kuusamo tarjoaa monipuoliset harrastemahdollisuudet kaikkina vuodenaikoina. Mukavaa tekemistä löytyy niin vauhdinhurmaa kuin rauhallisempaakin menoa kaipaaville.

Katso harrasteiden viikko-ohjelma >>

Tervetuloa Kuusamon Tropiikkiin!

Noudatamme viranomaisohjeita ja sunnuntaista 28.11. lähtien tarkastamme koronapassin ravintoloissamme kaikilta yli 16-vuotiailta klo 16 lähtien niissä kohteissamme, jotka sijaitsevat koronaepidemian leviämisvaiheen alueilla. Muistathan myös hyödyntää ravintoloidemme Take Away -palveluja, koronapassia ei edellytetä Take Away -noutojen yhteydessä. 

Koronapassin saat omakannasta: www.kanta.fi.

Kuusamon Tropiikissa siirrymme tarkistamaan koronapassin tiistaista 7.12. lähtien kylpylässä, Angry Birds -puistossa ja keilauksessa kaikilta yli 16-vuotiailta. Aamiaiselle voi tulla ilman koronapassia. O'Learys -ravintolaan voi tulla ilman koronapassia klo 14-16 välisenä aikana. Kuntosali suljetaan toistaiseksi 7.12. lähtien.

Holiday Club Kuusamon Tropiikki palvelee seuraavasti

Haluamme turvata asiakkaidemme ja työntekijöidemme terveyttä, joten ethän matkusta sairaana. Suosittelemme pitämään kohteissamme riittäviä turvavälejä ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta. Henkilökuntamme käyttää maskeja asiakaspalvelutilanteissa leviämisvaiheen alueilla. Suosittelemme myös asiakkaillemme maskin käyttöä sisätiloissa leviämisvaiheen alueilla silloin, kun riittävää etäisyyttä muihin asiakkaisiin tai henkilökuntaamme ei pystytä pitämään. Noudatamme viranomaisohjeita ja sunnuntaista 28.11. lähtien tarkastamme koronapassin ravintoloissamme kaikilta yli 16-vuotiailta klo 16 lähtien niissä kohteissamme, jotka sijaitsevat koronaepidemian leviämisvaiheen alueilla. (päivitetty 26.11.2021)

Kylpylä, O´Learys -ravintola, keilaus ja Angry Birds -puisto ovat avoinna  seuraavasti:

 • Kylpylä klo 12–20
 • O´Learys klo 14–23, keittiö klo 22 saakka
 • Keilaus ti - to 14–21, pe–la 14–22, su - ma suljettu
 • Angry Birds -puisto klo 14–21
 • Hotellin vastaanotto 24h/7

Tunnelmauinti

Holiday Clubin Tunnelmauinti tarjoaa aikuiseen makuun sopivan kylpyläelämyksen. Vietä rentouttava iltauintihetki tunnelmallisen valaistuksen ja lempeiden löylyjen saattelemana. Nauti altaalla lasi kuohuviiniä tai täydennä kokemusta allasbaarin herkullisilla naposteltavilla.

Tunnelmauintia vietetään Holiday Clubin kylpylöissä marraskuussa perjantai-iltaisin klo 21–23 (poikkeuksena Katinkulta viikko 46, Saimaa, Kuusamon Tropiikki ja Saariselkä viikko 47). Katinkullassa, Saimaalla ja Tampereen Kylpylässä Tunnelmauinti myös pe 3.12. Tarkistamme koronapassin kaikilta Tunnelmauintiin 3.12. saapuvilta asiakkailta leviämisvaiheen alueilla (Tampereen Kylpylä ja Saimaa).

Tunnelmauinnin hinta 13 €/hlö.
K-18

Alueen ulkoilureitit

Koe Kuusamon kaunis luonto. Alueen upeat reitit retkeilyyn, pyöräilyyn ja vaikka pidemmälle vaellukselle. Katso retkeily vinkkejä täältä

Golfkenttä Kuusamon Tropiikin vieressä

Tervetuloa pelaamaan kauniille Petäjäkankaan 18-reikäiselle golfkentälle. Kenttä sijaitsee aivan Kuusamon Tropiikin lomakeskuksen vieressä ja yhdeksän luonnonlammen syleilyssä. Luonnonkaunis Petäjälammen maasto soveltuu hyvin muodoiltaan ja maaperältään golfkentäksi. Korkeus merenpinnasta on yli 260 m, mikä tekee kentästä Suomen korkeimmalla sijaitsevan golfkentän. Väylät ovat tilavia ja toisistaan erillään. Pelaaminen on sujuvaa ja turvallista.

 • Gaddiemaster palvelee hotellin vastaanoton yhteydessä
  puh. 0300 870 964
 • Green fee 18 reikää, 50 €
 • Green fee 9 reikää, 35 €
 • Viikkokortti 170 €
 • Holiday Clubin osakaskortilla -20 %
Yhteystiedot

Petäjäkankaan kentän osoite
Kylpyläntie 4, 
Kuusamon Tropiikin parkkipaikan vieressä

Puhelinnumerot
Kuusamo Golf Petäjäkankaan kenttä p. 0400 215 341
 
Caddiemaster puh. 0300 870 964, sähköposti caddie@kuusamogolf.fi       

 

Frisbeegolf

Kuusamon Tropiikin 9-väyläinen frisbeegolfrata on käytössä koko kesäkauden aina myöhäiseen syksyyn saakka. Väylät on rakennettu aivan kylpylähotellin välittömään lähimaastoon ja vaatimustasoltaan ne soveltuvat erinomaisesti perheille, aloittelijoille ja kuntoilijoille tuoden mukanaan myös sopivasti haasteita.

Hossan kansallispuisto

Lähde seikkailemaan Hossan kansallispuistoon! Hossa on jo pitkään ollut suosikki erämaan rauhasta nauttiville retkeilijöille. Kansallispuisto ihastuttaa kauneudellaan ja siellä voi yhä aistia erähistorian ja shamanismin ajan. Hossan luonnon ominaispiirteisiin kuuluu helppokulkuinen ja lempeästi polveileva kangasmaasto.

Alueen polut kulkevat pääosin upeissa, jääkauden muovaamissa harju- ja vesistömaisemissa. Alueen yksi erityispiirre on harvinaisen kirkasvetinen noin 130 järven ja lammen verkosto.

Kuusamon Suurpetokeskus

Kuusamon Suurpetokeskus on paras paikka tutustua Suomen suurpetoihin! Tarhassa on asustelee karhuja, kettuja ja ilveksiä. Kuusamon Tropiikista pääset kätevästi bussilla Suurpetokeskukseen.

Koskenlasku ja melonta

Lähde vauhdikkaalle koskenlaskuretkelle ammattioppaan seurassa tai valitse rauhallisempi, perheelle sopiva reitti. Mitäpä jos tutustuisit meloen Kuusamon kirkasvetisiin jokiin? Oulanka-, Kitka-, Kuusinkijoella sekä monilla muilla vesillä on yhteensä 350 km merkittyjä melontareittejä.

 Lisätiedot ja varaukset esimerkiksi: ruka.fi

Islanninhevosvaellukset

Nurminiemen ratsutila tarjoaa islanninhevosvaelluksia kaikentasoisille ratsastajille Kuusamonjärven kuvankauniissa maisemissa. Pienet pyöreät pörröiset islanninhevoset hurmaavat helppoudellaan ja ulkoisella olemuksellaan. Luonnon helmassa ratsastaessa mieli lepää ja huolet unohtuvat.

Ratsutila sijaitsee vain kymmenen minuutin ajomatkan päässä Kuusamon Tropiikista.

Keilaus

Hohtokeilarata sijaitsee O'Learys -ravintolan yhteydessä. Noudatamme viranomaisohjeita sunnuntaista 28.11. lähtien ja tarkastamme koronapassin ravintoloissamme kaikilta yli 16-vuotiailta klo 16 lähtien.

 

Hohtokeilaus avoinna:

ti-to  14-21

pe-la 14-22

su-ma suljettu

 

 

Keilaus/rata/tunti 
Norm.
Osakas
Ratamaksu 32€ 28€
Kenkävuokra (alle 12 v kengät maksutta) 3€/hlö 3€/hlö

 

Varaukset ennen keilaradan aukeamista vastaanotosta, puh. 0300 870 961, sen jälkeen puh. 043 8251241.

Angry Birds Activity Park Kuusamon Tropiikki

Katso virtuaalikierros

Kylpylähotellin yhteydessä sijaitsevassa Angry Birds Activity Parkissa on runsaasti hauskaa liikunnallista tekemistä koko perheelle, mm. parkour-alue, seikkailurata, racing-rata polkuautoille, hyppelypeli sekä tarkkuusjalkapallo

 

Aukioloajat ja hinnasto

Aukioloajat

 • ma–su klo 14–21
  Norm. Osakas
Sisäänpääsy 15 € 13 €
Perhelippu (2 aik.+1–2 lasta tai 1 aik.+2–3 lasta) 40 € 30 €
Alle 4 v. maksutta  
Next day -lippu 10 €  
Late bird -lippu klo 18 jälkeen  10 €  

 

 • Liikuntasetelit tms. eivät käy maksuvälineeksi
   

Mitä Kuusamon Tropiikin Angry Birds Activity Parkista löytyy?

 • Aktiviteettipuisto on kooltaan 1400 m2 ja sieltä löytyy 10 aktiviteettipistettä
 • Pisteisiin kuuluu Kuusamon erikoisuus, Parkour-alue, Seikkailurata, Racing-rata polkuautoille, Hyppelypeli, Tarkkuusjalkapallo sekä seikkailurakennelmat sekä isommille että pienemmille lapsille. 
 • Aktiviteettipuistossa pääsee kokeilemaan myös parkouria, joka on suosittu ja trendikäs harrastus. Suomen Parkour-Akatemian PROt ovat olleet mukana Parkour-radan suunnittelussa!

Hyvä tietää

 • Huomioithan, että alle 10-vuotiaat pääsevät puistoon vain aikuisen seurassa ja 10–13-vuotiaat ilman aikuista vanhempien kirjallisella suostumuksella.
 • Lupakaavakkeita saa Angry Birds Activity Parkin kassalta.

Angry Birds -syntymäpäiväjuhlat

Vietä vauhdikkaat syntymäpäiväjuhlat Kuusamon Tropiikin Angry Birds Activity Parkissa.

Synttärit 1

 • Hinta 22,90 €/hlö sisältää päivärannekkeen Angry Birds -puistoon sekä synttäriaterian O'Learys -ravintolassa, johon kuuluu popcornia, Kids cheese -burger ja jälkkäriksi jäätelö.

Synttärit 2

 • 17,90 €/hlö sisältää puiston päivärannekkeen sekä popcornia ja jäätelöannoksen O'Learys -ravintolassa. 

Synttärisankareille tarjoamme pienen muiston päivästä. Tarjous on voimassa ennakkoon tilattuna vähintään 5 henkilön ryhmille. Ennakkovaraukset puhelimitse, 0300 870 967 tai olearys.kuusamo@holidayclub.fi.

Kuntosali

Aktiivilomailija pääsee kohottamaan kuntoaan Kuusamon Tropiikin kuntosalilla. Ryhmille, ennakkoon tilattuna saatavilla myös kuntosaliohjausta.

Huom! Kuntosalillamme ei ole pukutiloja.

Laskettelu

Vain vartin automatkan päässä sijaitsee Ruka, yksi Suomen monipuolisimmista laskettelukeskuksista.

 • Rukalle kulkee säännöllisesti myös bussi, joten rinteisiin päästäksesi et tarvitse edes omaa autoa. Yli 200 hiihtopäivää vuodessa, 34 rinnettä, 21 hissiä, pisin lasku 1300 m – siinä faktoja, laskun vauhti ja huuma sinun täytyy kokea itse.

Pilkkiretki lumikengillä

Pilkkiretki lumikengillä on loistava tapa tutustua paikallisiin kalavesiin.

Pilkkiretki sisältää opastetun ohjelman, varusteet, kuumaa juomaa ja autokuljetukset hyville kalavesille. Järvelle kävellään lumikengillä ja opas neuvoo pilkkimisen saloihin. Retkellä päästään myös osallistumaan perinteiseen kalastusmuotoon, jään alla olevien verkkojen kokemiseen.

Lumikenkäretki Oulangan kansallispuistoon

Koko perheelle soveltuva lumikenkäretki Oulangan kansallispuiston helpossa maastossa.

 • Kuljetus safaritalolta Juumaan, josta lumikenkäillään ihailemaan Myllykosken kuohuja ja riippusiltoja.
 • Onnekkaat voivat bongata uteliaan kuukkelin tai pomppivan koskikaran.
 • Retken aikana nautitaan myös kuumat juomat ja makkarat nuotiotulen ääressä.
 • Lumikenkäilyä n. 2 km. 

Ice karting

Ice karting on jännittävä ajokokemus, jossa pääset kokeilemaan rallikuskin taitojasi jäädytetyllä radalla.

Radalla on yhtä aikaa maksimissaan 8–10 ajajaa. Kisassa ajetaan lämmittelykierrokset, aika-ajo ja finaali. Ajamaan pääsevät kaikki yli 150 cm ikään katsomatta.

Hinta: 50 €/hlö, sis. kaikki varusteet sekä kisailun.

Itärajan kelkkasafari

Itärajan kelkkasafari soveltuu parhaiten jo hieman kokemusta omaaville ajajille. Retken tunnelmaa luovat Venäjän rajan läheisyys ja hienot näköalat korkealta vaaran päältä. Puolivälissä retkeä nautitaan keittolousta idyllisessä ravintolassa Itärajalla. 

Moottorikelkkasafarit huskyjen ja porojen luokse

Koe unohtumaton talviretki, jossa yhdistyvät moottorikelkkailu, huskysafari sekä rekiajelu porojen kyydissä!

 • Tässä ohjelmassa pääset kokemaan monta erilaista kyytiä yhdellä kertaa! Moottorin hurina vaihtuu metsän hiljaisuuteen, jossa pääset ohjastamaan huskyrekeä 3 km ajossa.
 • Seuraavana vuorossa porotila, josta porot vievät sinut pienelle rekiajelulle (300 m).
 • Ruokittuamme porot pääsemme itse nauttimaan nokipannukahveista makkaran ja pullan kera nuotiotulen äärellä. Tämän jälkeen meno jatkuu kohti lähtöpistettä.

Vierailu porotilalle

Porotilalla tutustutaan perinteiseen poronhoitoon sekä päästään rekiajelulle porojen kyytiin. Tilalla nautitaan makkarat ja nokipannukahvit kodassa, jossa poro-isäntä kertoo lisää poroista ja elämästä porotilalla.

Vierailuun sisältyy kuljetus, lyhyt poroajelu, retkieväät sekä varusteet. 

Kuusamon Tropiikin Höpö

Kuusamon Tropiikki on saanut oman nimikkoporon!

Kuusamon Tropiikin nimikkoporo syntyi alkukesästä 2017 Kujalan porotilalle. Luonteeltaan Höpö on erittäin seurallinen, iloinen ja lempeä. Tuntomerkkeinään sillä on vaalea väritys, valkoinen laukki otsassa sekä jaloissa valkoiset "sukat". Höpön voit tavata puuhailemassa Kujalan porotilalla.

 • Syntynyt 25.5.2017
 • Kotoisin Kujalan porotilalta, Kuusamosta
 • Väritykseltään vaalea, laukki otsassa
Tiesitkö tämän poroista?

 • Suomessa asuu noin 200 000 poroa
 • Alunperin poro on kesytetty tunturipeurasta
 • Toisin kuin vaikkapa hirvillä, sekä uros -että naarasporoilla on sarvet
 • Poron sarvet ja turkki vaihtuvat joka vuosi
 • Poron vasa painaa syntyessään noin 4–6 kg
 • Naarasporot elävät jopa 18–20 vuotta, urokset puolestaan noin 10-vuotiaiksi
 • Poro on kasvissyöjä. Kesäisin porot syövät pensaiden lehtiä, ruohoa ja heinää. Talvisin poroille maistuu jäkälä.

Porosanastoa

Ovatko nämä poroihin ja poronhoitoon liittyvät sanat sinulle tuttuja? Jos ei, niin tässäpä hieman porosanastoa selityksineen.

 • vaadin = naarasporo
 • hirvas = urosporo
 • vasa = poro ensimmäisellä ikävuodellaan
 • kesakko = kesällä syntynyt vasa

 • kopara = poron sorkka
 • ajokas = koulutettu ajoporo
 • kesukka = kesy poro
 • pailakka = kesyttämätön poro
 • veiti = irrallaan oleva poro

 • poronkusema = porolla liikuttaessa käytetty mittayksikkö, eli
 • matka, jonka vetoporo voi kulkea virtsaamatta
 • suopunki = porojen kiinniottoon käytettävä silmukkapäinen köysi 
 • aito = porojen lumeen polkema sileä tie
 • tokka = suuri porolauma (satoja poroja) 
 • parttio = pieni porolauma (kymmeniä poroja)

Porojen värityksiä

 • musikki = musta poro
 • rusakka = ruskea poro
 • kirjakko = täplikäs poro
 • suivakko = vaalea poro
 • valakko = täysin valkea poro
 • laukki = päässä oleva leveä valkoinen juova, joka ulottuu otsasta turpaan asti
 • luostakka = valkeakylkinen poro
 • kalppinokka = valkeaturpainen poro
   

Rekiajelu tähtien alla

Lähde tutustumaan talven ihmemaahan! Illan hämärtyessä hypätään rekeen moottorikelkan taakse ja ihaillaan pimeneviä maisemia.

Kuskin keskittyessä ajoon matkustajat saavat rauhassa suunnata katseensa taivaalle: näkyykö pohjoisella taivaalla tänä yönä revontulia? Matkan aikana tarjoillaan kuumaa mehua.

Riisitunturin kansallispuisto

Riisitunturillla vallitsee maaginen tunnelma ja maisema tunturin laelta on henkeäsalpaavan kaunis. Patikoi, tarkkaile lintuja tai tähtitaivasta, valokuvaa ja marjasta! Riisitunturilta löytyy Euroopan suurin lähde Kitkajärvi. Soveltuu myös vasta-alkajille!

Oulangan kansallispuisto

Oulangan kansallispuiston reitit tarjoavat huimia näkymiä ja ripauksen jännitystä riippusiltoja ylittäessä. Oulangan maisemaa hallitsevat jokilaaksot hiekkatörmineen ja koskineen, mäntymetsät sekä pohjoisosan laajat suoalueet. Kansallispuiston halki kulkee muun muassa Suomen suosituin vaellusreitti Karhunkierros!

Liikuntasetelit

Virikesetelit ja Smartumin liikuntasetelit käyvät meillä maksuvälineenä. Pyytäisimme teitä huomioimaan että ne ovat tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön.

Muuta huomioitavaa:

 • Kaikki palvelut eivät ole liikuntarajoitteisten käytössä.

Kuusamon Tropiikin frisbeegolfrata

Katso video nimikkoporostamme!

Yhteystiedot ja saapuminen

Tervetuloa Holiday Club Kuusamon Tropiikkiin!

 • Vastaanotto on auki 24 h
 • Loma-asuntojen ja Villas-huoneistojen avainpalvelu sijaitsee hotellin vastaanotossa
 • Vastaanoton yhteydessä on odotustila ja laukkujen säilytys

  Check-in Check-out
Hotelli klo 15 klo 12
Loma-asunnot
Lomatropiikki, Lomaparatiisi, Lampitropiikki, Rantatropiikki klo 16 klo 12
Kuusamon Tähti klo 17 klo 10
Villas-huoneistot klo 15 klo 12

Osoite
Kylpyläntie 5
93600 Kuusamo

Saapumisohjeet

Pysäköinti
Pysäköinti Kuusamon Tropiikissa on ilmaista. Parkkipaikalla on sähköautojen latauspisteet. Virta-sovellus: 4 x 22kW, ilmainen lataus mobiilisovelluksella. Tesla Destination Charger: 2 x 22kW, ilmainen Tesloille.

Asiakaspalvelu
Soita 0300 870 900
Avoinna ma–pe 9–17, la 9–14
0,49 €/min + pvm/mpm, myös jonotus on maksullista

Kokous- ja ryhmämyynti
Soita 0300 870 923
Avoinna ma–pe 9–17
0,49 €/min + pvm/mpm, myös jonotus on maksullista

Kuusamon Tropiikin vastaanotto 24 h
Soita 0300 870 961
0,49 €/min + pvm/mpm, myös jonotus on maksullista

Some
#kuusamontropiikki

Tilaa uutiskirje: saat –15% lomastasi!

Uutiskirjeessa saat huippuedullisia tarjouksia suoraan sähköpostiisi. Viikko-osakkaille myös omat edut ja tarjoukset. Alennus –15% koskee vain uusia tilaajia.

Tilaa uutiskirje