Harrasteet

Harrasteet

12-ratainen Bowl Circus -keilaviihdekeskus tarjoaa harrastuspuitteet niin lapsiperheille kuin iltaa viettäville seurueille.

Hossukan Helmi on tyylikäs tilaussauna Saimaan rannalla, maitse vain seitsemän kilometrin päässä Holiday Club Saimaalta, järvireittiä pitkin vieläkin lähempänä.

Castle-hotellin alakerrassa on tilava ja nykyaikainen kuntosali, jossa treenaat omatoimisesti laitteilla tai vapailla painoilla.

Padelia pelataan kylpylän kattoterassilla. Kokeile rohkeasti, padel on helppo oppia!

Saimaa Adventures tarjoaa Holiday Clubin asiakkaille monipuolisia ohjelmapalveluita Saimaan äärellä.

Holiday Club Arenan jää on NHL-kokoa. Jääkiekkoleirit, treenivuorot, firman lätkäturnaus - saman katon alta löydät kaikki kylpylähotellin palvelut. Hauskempaa ei harrastaminen voi olla!

Holiday Club Arena taipuu niin luisteluun, jääkiekkoon kuin alppicurlingiin. Vuokraa luistimet ja tee omat pyörähdyksesi jäällä.

Saimaa tarjoaa tekemistä vuoden ympäri. Retkiluistelun lisäksi jäällä kulkevat hiihtoladut!

Uutuuslaji padel Saimaalla

Padelia pelataan kesäisin upealla Holiday Club Saimaan kattoterassilla. Ainutlaatuisen kattokentän lisäksi terassilla on uima-allas, palju ja hirsisauna käytettävissä kylpylärannekkeella.

Suomessa vielä melko tuntematon padel on tenniksestä ja squashista ominaisuuksia lainaava peli, joka yhdistää kuntoilun, hauskanpidon ja sosiaalisuuden ainutlaatuisella tavalla. Padelia pelataan ensisijaisesti nelinpelinä, mutta myös kaksinpeli onnistuu. Saimaalla tutustuminen padeliin vaikka koko perheen voimin käy helposti: mailat ja pallot voi vuokrata kentän vierellä sijaitsevasta kioskista.

Padel on helposti omaksuttava peli. Yksinkertaiset säännöt oppii nopeasti ja mailaa on lyhyen vartensa ansiosta helppo käsitellä. Voima ei padelissa ole yhtä suuressa roolissa kuin esimerkiksi tenniksessä vaan peliälyllä ja tekniikalla pärjää pidemmälle. Tämän vuoksi peliä voi pelata keskenään myös hyvin eritasoiset pelaajat.

Tennis Saimaalla

Tennistä pelataan hiekkatekonurmella Saimaan rannan läheisyydessä hotellin puistoalueella. Välineet voi vuokrata kylpylän vastaanoton Beatles Barista. Tennispalloja myytävänä.

Hinnasto 
 Padel pelivuoro 1 h (sis. mailat ja pallot)  24 €
 Tennis pelivuoro 1 h  20 €
 Tennis mailavuokra  3 €
 Tennispallot (myydään 4 kpl tuubeissa)  12 €

Ohjeet padelin pelaamiseen

Padelissa käytetään tenniksen pistelaskua 15, 30, 40 ja peli, tasatilanteessa 40-40 tarvitaan kaksi perättäistä pistettä pelin voittamiseksi. Ottelu pelataan kolmesta erästä, jotka pelataan kuuteen peliin asti. Pelien ollessa 6-6, erävoitto ratkaistaan pelaamalla tie-break, joka pelataan 7 pisteeseen kahden pisteen erolla.

Nelinpelinä (2+2)

  • Pelialue: syöttö syöttöruutuun, tämän jälkeen pelialueena koko kenttä
  • Syöttö (2 syöttökertaa) alakautta. Molemmat jalat syöttöviivan takana, pallo tiputetaan maahan syöttöviivan takana. Lyönti lantion kohdalta tai alapuolelta verkon yli vastustajan syöttöruutuun vinosti (crossina).
  • Syötön pitää pompata eli syöttöä ei saa palauttaa ilmasta
  • Syöttö ei saa osua verkkoseinään, muut lyönnit kyllä
  • Syötön jälkeen palloa saa lyödä ilmasta, pompun jälkeen lasiseinien kautta omalta puolelta
  • Pallo suoraan vastustajan seinään=ulkona

Kaksinpelinä (1+1)

  • Pelataan ½ kentällä ristiin
  • Vuorotellen 1. ruutu, 2. ruutu jne.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn