Kolmen sukupolven lomailua Villas-loma-asunnossa Saimaalla
Osakkuus, Lapset 28. elokuuta 2019

Kolmen sukupolven lomailua Villas-loma-asunnossa Saimaalla

Heidi Ekholm-Talas kolmen sukupolven lomalla Saimaalla.

Suuntasimme kolmen sukupolven joukolla viettämään lomaa kesäkuussa Saimaan kylpylään. Mukana oli meidän viisihenkinen perhe, pari lasten serkkua isänsä kanssa sekä vanhempani. Reissaamme tällä 10 hengen kokoonpanolla monta kertaa vuodessa.

 

Osakkuus mahdollistaa edullisia lomia isommalle porukalle

Holiday Clubin kohteista olemme tällä joukolla kiertäneet aiemmin muun muassa Turun Caribiassa, Saimaan kylpylässä sekä Pyhätunturilla. Meidän osakkuutemme on mahdollistanut monen monta edullista lomaa yhdessä. Lapsille serkkujen mukanaolo on aina ykköstoive ja he olivat innoissaan tästä yhteisestä kylpyläreissusta.

artikkelin-kuva_saimaa_kolmesukupolvea2.jpg

Villas Pearl 1 -loma-asuntoihin mahtuu kolme sukupolvea

Meidän perhe majoittui vanhempieni kanssa Villas Pearl 1 -loma-asuntoon. Tähän kolmen makuuhuoneen asuntoon mahtuu hyvin tällainen neljän aikuisen ja kolmen lapsen kombinaatio. Nämä 2015 valmistuneet asunnot ovat hyvällä paikalla ja meillä oli ihana järvimaisema. Erityisesti pidimme isosta parvekkeesta, jossa oli kiva istuskella maisemista nauttien. Äitini piti erityisen hyvänä riittävän suurta kylpyhuonetta, joka oli isoimman makuuhuoneen yhteydessä. Veljeni lapsineen majoittui kylpylähotellin puolella.

 

Lemmikit mukaan lomalle

Mukana matkalla oli myös chihuahua Jens, joten lemmikille sopiva huoneisto sijaitsi ensimmäisessä kerroksessa. Lemmikkimaksu on 10 €/vrk hotellissa ja 35 €/viipymä lomahuoneistoissa. Lemmikkimaksu on huoneistokohtainen, eli samalla maksulla voi majoittua useampi lemmikki. Kaikissa Holiday Club -hotelleissa ja huoneistoissa on myös huoneita/huoneistoja, joihin voi majoittua lemmikin kanssa.

artikkelin-kuva_saimaa_kolmesukupolvea3.jpg

Isovanhempien mukanaolo mahdollistaa rennomman loman

Koemme suureksi rikkaudeksi, että saamme reissata vanhempieni kanssa. Lapsille rakkaiden isovanhempien mukanaolo on tärkeää. Meille se mahdollistaa stressittömämmän loman. Hyvä kun on useammat silmäparit katsomassa lasten perään, sillä näiden vauhtiveikkojen kanssa saa olla silmät selässäkin. 

 

Lasten arvio Saimaan kylpylästä

Lapsiperheen näkökulmasta lasten viihtyminen on ykkösasia. Kun lapsilla on kivaa on yleensä vanhemmillakin kivaa. Kuusivuotiaan poikamme mielestä parasta Saimaan kylpylässä on uiminen sekä juoksentelu kylpylän keskupiazzan suihkulähteissä ja pikkupullat. Lounasbuffan pikkupullia pojat himoitsivat ja se jäi selvästi mieleen.

artikkelin-kuva_saimaa_kolmesukupolvea4.jpg

Saimaan kylpylän plussat ja miinukset

Tämä kylpylä on aivan erilainen tunnelmaltaan kuin esimerkiksi vehreä ja valoisa Katinkulta. Sirkusteemainen kylpylä värikkäine vesisuihkuineen on erityisesti lasten mieleen. Lattiasta tulevat vesisuihkut ja liukuminen märällä lattialla musiikin soidessa oli lapsista hauskaa. Näin äidin näkökulmasta hämärä valaistus aiheutti hieman stressiä, kun yritti pysyä perässä missä pojat menevät. Vauhti oli kova ja vesihirviöleikit enon kanssa pistivät vipinää kinttuihin. 

Poikien väliset taistelut toivat oman jännitysmomentin kylpylähetkiin. Kerran isoveli tyrkkäsi pikkuveljen keskuspiazzasta veteen, mutta onneksi eno sattui olemaan paikalla.

Vauvoille tarkoitettu allas on hyvällä paikalla, mistä näkee koko kylpylän alueen. Katolla on hauska palju ja hirsisauna. Kattoterassilla pääsee pelaamaan myös padelia. Sain hetken omaa aikaa ja kävin Harmony Span hieronnassa rentoutumassa. On ihanaa, kun kohteessa on mahdollisuus hemmotteluhoitoihin. Itselleni ne ovat parasta rentoutumista kylpylälomilla.

 

Saimaa tarjoaa lapsille monenlaista puuhaa

Kylpylän lisäksi kävimme kauniilla hiekkarannalla, jossa on myös kiva leikkipaikka. Angry Birds Activity Parkissa viihdyimme useamman tunnin. Hohtokeilaus oli hauskaa tekemistä koko perheelle. Meidän pojat keilasivat ekaa kertaa elämässään ja tykkäsivät tosi paljon. Neljän vuorokauden lomalla ehtii kokemaan jo aika paljon kaikkea kivaa, mutta kyllä viikko on ideaali aika nauttia laajemmin Saimaan kylpylän tarjonnasta.

 

Teksti: Heidi Ekholm-Talas
Kuvat: Heidi Ekholm-Talas

Holiday Club -brändilähettiläs

 

Heidi Ekholm-Talas perheineen toimii Holiday Clubin brändilähettiläinä. He kertovat kokemuksistaan Holiday Clubin kohteissa. Perheen matkajuttuja voi lukea Äiti yrittää -blogista sekä Delux-Retkiperhe matkablogista Lapsiarkea Mediasta.

Lue seuraavaksi