Unelmakollega Oskari Tiainen

Unelmakollega Oskari Tiainen.jpeg

Oskari Tiainen oli töihin tullessaan hieman hiljaisempi ja ujompi kokki, mutta oppimishalu ja innokkuus paistoivat nuoresta miehestä selvästi ulospäin. Oskari aloitti Smilen kirjoilla työskentelyn Saimaalla maaliskuun alussa 2018 ja holidayclubilaiseksi hänet napattiin tämän vuoden elokuun alussa. Keittiöpäällikkö Juhani Ellonen ehdotti Oskaria unelmakollegaksi saatesanoin: ”Oskari oli alussa hieman arka ja hiljainen ilman paineensietokykyä. Mutta Oskari oli innokas oppimaan ja avulias, kaikki keittiön työt kelpasivat. Tänä päivänä Oskari on keittiössä ammattilainen, joka on oppinut ja kehittynyt huimasti vajaassa kahdessa vuodessa. Pääasiassa Oskari työskentelee Le Biff ravintolan keittiössä, mutta tekee muissakin keittiöissä vuoroja eikä tiski- tai kuormanpurkutyövuorot ole vieraita. Oskari on oikea unelmakollega, joka tulee töihin, kun tarvitaan apuja.” Oskaria ehdotti unelmakollegaksi myös keittiömestari Carl Lucas: ”Oskari on innokas, osaa nykyään organisoida ja sietää painetta. Erityisesti hän osaa valmistaa hyvää ruokaa!”  Keittiön aamiaisvastaava Mauri Soikkeli kuvailee: ”Oskari on ahkera, iloinen ja avulias työkaveri.”  Tiimissä huokuu hyvä fiilis ja tekeminen.

Pannacottaa ja liivatetta

Oskari muistelee naurahtaen alkuvuoden kommellustaan, kun hänen piti valmistaa pannacotta jälkiruokaa noin kolmellesadalle henkilölle. Reseptin mukaan laskutoimitus liivatteen määrän osalta ei mennytkään ihan nappiin. Kun oli aika laittaa pannacotta annosmaljoihin, ei hyytymistä tapahtunutkaan normaaliin tapaan. Muutama kirosana tuli päästeltyä, kun liivatetta piti lisätä ja alkoi olla jo kiire saada jälkiruuat valmiiksi. Ei siinä muu auttanut, kuin ottaa pannacotat kipoista pois ja lisätä liivatetta. Onneksi kaikki sujui kuitenkin lopulta hyvin ja annokset saatiin hyytymään. Tilanne saatiin pelastettua ja virhe korjattua, asiakkaat saivat jälkiruokansa. Tästä pienestä liivatemokasta on saanut sen jälkeen muutaman kerran kuulla! Kokkikoulun aikainen kaveri oli töissä tuolloin Saimaalla ja hän -tietenkin- kertoi kaikille kavereille pikku virheestä. Vielä tänäänkin asiasta mainitaan kevyesti keljuillen. Oskari kertoo kyllä tehneensä pannacottaa sen jälkeenkin, muttei yhtä suurelle määrälle. Jos hän pääsee vielä joskus tekemään pannacottaa isolle ryhmälle, hän aikoo laskea liivatteen määrän pariin kertaan. ”Virheitä sattuu, mutta niistä oppii”, Oskari nauraa kommellukselleen.

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn