Tapahtumat 17. joulukuuta 2018

Tapahtumia Suomen talvessa

Reissaa ristiin rastiin: Talvi-Suomi on pullollaan erilaisia tapahtumia elämyksiennälkäisille matkailijoille.

1. Nastat jalkaan ja tangoksi

Jos tulinen tango tuntuu tavallisesti liian hikiseltä puuhalta, niin pue nastakengät jalkaan ja ota suunta Tampereelle. Keskustorilla pääset pyörähtelemään jäisellä tanssiparketilla, kun kaupungissa järjestetään lajin MM-kisat.

Lumitangon MM-kisat Tampereen ­Keskustorilla, 9.2.2019 klo 12–15.

2. Koirien kultaryntäys

Tankavaaralla ajetaan maaliskuussa Gold Rush Run, henkeäsalpaava koiravaljakkokisa. Toinen toistaan hurjempi koiravaljakko ampaisee matkaan Kultakylästä kohti Koilliskairan ja Nattastuntureiden huikeita erämaamaisemia. Nappaa osasi kultakuumeesta ja kannusta suosikkivaljakkosi voittoon.

Tankavaaran Kultakylä, Gold Rush Run 29.–31.3.2019

Vapaalla-19-1-tapahtumia-tango.jpg

3. Turkulainen talviuinti

Jos koet olevasi karaistunut uimari vailla vertaa ja kaipaat talvista karnevaalitunnelmaa, Turun talviuinti tarjoaa uuden elämyksen. Helmikuun alussa 2019 järjestettäviin talviuinnin SM-kilpailuihin odotetaan osallistujia tuhannen uimarin verran sekä kotimaasta että ulkomailta. Matkoja on kaksi, joko 25 tai 50 metriä, ja voit uida joko kilpaa tai vain nautiskellen jääkylmästä vedestä.

Talviuinnin SM-kilpailut, Turun vierasvenesatama, 1.–3.2.2019

Vapaalla-19-1-tapahtumia-talviuinti.jpg

4. Viileää tunnelmaa

Kuivaako kurkkua? Sallatunturin ­Snow Lounge jääbaarissa voit sammuttaa janon viileässä tunnelmassa. Lumesta ja jäästä rakennettu SnowLounge tarjoaa kylmiä juomia ja pientä syötävää arktisissa merkeissä. Älä kuitenkaan unohda nuttua, sillä baarissa on aina neljän asteen pakkanen.

SnowLounge, Revontulentie 7, Salla

Vapaalla-19-1-tapahtumia-snowlounge.jpg

5. Romantiikan nälkään

Kukapa ei tietäisi koskettavaa Romeon ja Julian rakkaustarinaa, mutta kaikki meistä eivät ole saaneet tilaisuutta nähdä sitä. Nyt voit korjata tilanteen ja aloittaa vuoden 2019 Veronan nuorten rakastavaisten seurassa. Imatra Ballet tarjoaa yleisön toivoman klassikkoteoksen heti vuoden alussa.

Imatra Ballet, 1.–2.1.2019

Vapaalla-19-1-tapahtumia-baletti.jpg

Teksti Satu Summa

Lue seuraavaksi