beben-kanssa-katinkulta-lapset-rattaissa-1042x400.jpg

Kylpylälomalla Katinkullassa

Alek 2 v. & Amelie 1 v.

Odotimme kovasti lomaa, varsinkin uimista. Kaksivuotias Alek käyttikin uimalaseja kotona lähes päivittäin. Parhaimpina päivinä uimalasit olivatkin päässä jopa päiväunien ajan. "Uumaan, uumaan!" kuuluikin koko ajan pienen pojan suusta. Myös yksivuotias Amelie onnistui taiteilemaan uimalasit itse päähänsä.

Kuten arvata voi, uiminen ja vesileikit ovat tässä perheessä iso juttu! Ehkä siis tärkein kohokohta taisikin olla allasosasto, josta välillä raivon kanssa lähdettiin. Julma äiti kun päätti, että välillä täytyy myös syödä ja nukkua. Ensimmäisenä hotelliin päästyämme suuntasimme siis uimaan. Kuinka kivoja olivatkaan ne kaikki kasvit ja puut! Ja se veden määrä... kun sai luvan kanssa länträtä ja pärskyttää vettä ilman, että kuuluu äidin ainainen valitus.

Toisena päivänämme kävimme Angry Birds puistossa. Tämä oli kokemuksen arvoinen! Kaksivuotiaalle riitti näkemistä ja kokemista, ja liukumäki osottautui ehdottomasti lemppariksi. Konttaavalle yksivuotiaalle riitti myös paljon ihmettelemistä. Kunhan lapset kasvavat vähän isommiksi, tulemme varmasti puistoon uudestaan. Ihanaa, että on olemassa liikunnallinen puisto lapsille!


Keilaamaan emme ehtineet suunnitelmista huolimatta. Yksinkertaisesti aikaa ei ollut sekä tarkemmin pohdittuani ajattelin, ettei keilaus taida onnistua vielä näin pieniltä lapsilta. Varsinkin kun yksivuotias Amelie liikkuu vielä konttaamalla. Touhuamista riitti siltikin, vaikkei keilaamaan mentykään. Ja mikä tärkeintä, lapset eivät osoittaneet kertaakaan, että heillä olisi tylsää tai liian vähän tekemistä. Varmasti tulemme kokeilemaan tulevaisuudessa keilaamista, mutta vasta sitten, kun lapset ovat vähän isompia.

Lapset ja aikuiset viihtyivät lomalla erittäin hyvin. Paljon oli tekemistä eikä tylsää ollut hetkeäkään! Aamupala jo itsessään oli aivan mahtava ja toimi lasten kanssa erityisen hyvin. Paljon vaihtoehtoja, joista jokaiselle löytyi tarpeeksi syötävää.

Muut ruokailut yllättivät myös positiivisesti. Ruoka oli erinomaista, puhumattakaan asiakaspalvelusta. Lapsille osa ruoista ei kovin hyvin uponnut. Ja sen ymmärrän, koska kyseessä ovat kuitenkin kaksi- ja yksivuotias. Eikä kumpikaan ole syönyt aikaisemmin ranskalaisia, nugetteja tai muuta samankaltaista. Kotiruoka (lihapullat, kalakeitto, punajuurisalaatti yms) maistui paljon paremmin lapsille. Ainoat pienet miinukset olivat, ettei ravintoloissa ollut nokkamukia eikä tarpeeksi syöttötuoleja. Onneksi hoksasin ottaa kotoa nokkamukin mukaan, joten asia oli ok. Me löysimme kuitenkin pienen etsinnän jälkeen joka kerta kaksi syöttötuolia.

Aktiviteetteja oli tosiaan paljon ja se oli erittäin mahtavaa. Koko Holiday Clubin henkilökunta oli aivan huippu ja oli äärimmäisen ihanaa, että saimme häkkisängyn huoneeseemme sekä kylmäkaapilla varustetun huoneen. Molemmat olivat enemmän kuin tarpeellisia pienen lapsen kanssa matkustaessa.

Olen joskus saanut huonoa palvelua ravintoloista, koska minulla oli lapset mukanani. Holiday Clubilla tätä ongelmaa ei todellakaan ollut ja oli ihanaa, miten ravintolan henkilökunta huomioi myös lapset. Ja kuinka ihanasti huomioitiin esimerkiksi se, että popcorneihin ei laitettu suolaa ollenkaan. Lapset söivätkin lähes kaikki popcornit korista! Ja varsinkin se, että meille tuotiin kosteuspyyhkeitä, joilla saimme putsattua tahmakäpälät yms. Oli erittäin tervetullut olo, joka paransi lomaamme ehdottomasti. Toivottavasti nämä kiitokset menevät myös heille henkilökohtaisesti!

Sinin vinkit kylpylälomalle lasten kanssa

  • Suunnittele lomasi etukäteen
    Vaikka loma on loma, on hyvä suunnitella, mitä tehdään mihinkin aikaan. Kaikki ei tietenkäään mene aina niin kuin suunnittelee, mutta edes suurin piirtein. Näin paikan päällä ei kulu turhaa aikaa suunnitteluun tai miettimiseen. Erityisesti ruokailut kannattaa suunnitella etukäteen, etteivät lapset tule liian nälkäisiksi ja väsyneiksi.

  • Varaa tarpeeksi aikaa lomalle
    Lomamme aikana huomasimme, että kaksi yötä on kuitenkin liian lyhyt aika näin aktiiviselle lomalle. Varsinkin, kun matkamme yhteen suuntaan oli noin 250 km. Ensi kerralla loman pitäisi olla ehdottomasti pidempi. Näin aktiviteetteja voi ripotella eri päiville.

  • Tossut mukaan lapsille
    Lattiat ovat liukkaat ja lapsille mukaan ottamani tossut pelastivatkin monta tilannetta. Tämä täytyy muistaa ottaa huomioon myös seuraavalla kerralla.

Tilaa uutiskirje – saat 15 % alennuksen lomastasi!

Uutiskirjeessä saat huippuedullisia tarjouksia suoraan sähköpostiisi. Viikko-osakkaille myös omat edut ja tarjoukset. 15 % alennus koskee vain uusia tilaajia.

Etunimi on pakollinen tieto.
Sukunimi on pakollinen tieto.
Email on pakollinen tieto.
Puhelinnumero on pakollinen tieto.
Lähiosoite on pakollinen tieto.
Postinumero on pakollinen tieto.
Kaupunki on pakollinen tieto.
Oletko viikko-osakas

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn