beben-kanssa-saariselkä-perhe-altaassa-1042x400.jpg

Beben kanssa Holiday Club Saariselällä

3-vuotias poika ja 7 kk:n ikäinen tyttö pääsivät polskuttelemaan Holiday Club Saariselälle vanhempiensa kanssa.

20.3. klo 10.00
Matka kohti Saariselkää alkaa. Takakontti on täyttynyt laukuista, mutta yllättävän vähän loppupeleissä tavaraa tuli pakattua mukaan. Takapenkillä istuu kolmevuotias innokas poika ja uninen tyttö 7 kk, etupenkillä äiti ja isi. Matkaa on ehditty taittaa muutama sata metriä, kun takapenkiltä kuuluu ensimmäisen kerran innostunut kysymys: ”Missä tuo kylpylä on?”

klo 16.20
Vihdoinkin perillä yhden pysähdyksen taktiikalla. Olemme saapuneet kohteeseen helpottuneina pitkän ajomatkan jälkeen. Innostus alkavaa lomaa kohtaan purkautuu pienenä malttamattomuutena ja kiukkuna odotellessamme huoneen saamista vastaanotossa. Avaimet saatuamme suuntaamme kohti hotellihuonettamme, joka osoittautuu viihtyisäksi. Erityisesti poikaa kiinnostaa, kuka missäkin vuoteessa nukkuu ja varsinkin pikkusiskon matkasänky on hauska.

klo 17.00
Asetuttuamme taloksi suuntaamme ravintola Rakkaan päivälliselle. Neidillä on mukana omat ruuat, jotka saa ravintolassa lämmitettyä kätevästi siihen suunnitellussa pisteessä. Piste on hyvin varusteltu mikrolla, lautasilla ja lusikoilla. Muutenkin lapset on huomioitu värikynin ja värityskuvin, joita poika hyödyntää kinkku-ananaspitsaansa odotellessaan. Ruuat valmistuvat nopeasti ja maistuvat meidän nälkäisten lomailijoiden suussa herkullisilta. Isi testaa lappihenkisen annoksen, joka sisältää poroa ja riekkoa. Juuri tällaisia annoksia Lapissa lomaillessa täytyykin saada!

klo 18.00
Ensimmäisen illan haluamme viettää kylpyläpuoleen tutustuen. Se osoittautuu pienten lasten perheelle sopivaksi ajanviettopaikaksi. Kokonsa puolesta kylpylä ei ole liian iso, mutta lapsille riittää kuitenkin ihmeteltävää. Kylpylästä löytyy lastenallasta leluineen, virta, jossa koko perhe voi ajelehtia, liukumäkeä sekä vanhempia erityisesti houkuttelevia porealtaita. Molemmat lapset nauttivat silminnähden päästessään polskimaan ja räpiköimään koko perheen voimin. Perhesaunan kautta onkin sitten hyvä poistua hotellihuoneen rauhaan iltapalalle ja tuutimaan.

klo 20.00
Isi käy ostamassa kylpylän läheisestä kaupasta iltapalalle pillimehua, hedelmiä ja vanukasta, joita on kätevä säilyttää huoneen jääkaapissa. Pikaisen iltapalan jälkeen poika simahtaa nopeasti omaan vuoteeseen. Takaiskuna huomaamme, että hotellihuoneesta tai käytäviltä ei löydy mikroa, jossa tyttären iltapuuron olisi voinut lämmittää. Onneksi mukana on myös hedelmäsoseita. Toivommekin, että lämmitysmahdollisuus huomioitaisiin paremmin. Esimerkiksi korvikemaitolapsen kanssa kävisi työlääksi käydä lämmittämässä maito hotellin ravintoloissa. Tytär ei rauhoitu nukkumaan matkasängyssä vieraassa ympäristössä, mutta onneksi hotellin sängyt ovat niin leveät, että pieni mahtuu hyvin nukkumaan äidin ja isin keskelle.

21.3 klo 7.30
Lapset heräävät heti aamusta pirteinä, mutta me vanhemmat olisimme vielä voineet nauttia pehmeästä vuoteesta hetken. No, ei muuta kuin reippain mielin pukemaan ja matka kohti ihanaa, valmista aamupalapöytää. Pojasta on todella hauskaa, että aamupalaa mennään syömään ravintolaan ja saa vielä valita mitä kaikkea haluaa syödä. Reissun jälkeenkin poika pitää yhtenä kohokohtana kylpylän ohella sitä, kun sai äidin kanssa valita omalle lautaselle mitä kaikkea söi. Tyttären aamupuuro lämpiää kätevästi ravintolan mikrossa ja tuoretta sormiruokailtavaa löytyy myös noutopöydästä. Valittavaa kyllä riittää runsaassa buffetpöydässä ja aamupalan kruunaa itse paistetut vohvelit kahvin kera.


klo 9.45
Aamupalan jälkeen vaihdamme uikkarit ja kylpytakit päälle ja suuntaamme kohti kylpylää. Onneksi matkalla tulemme miettineeksi, moneltako kylpylä aukeaa ja menemme tarkistamaan asian. Pojalle meinaa olla kova paikka odottaa kello kymmeneen asti kylpylän aukeamista, mutta hotellin kartassa riittää tutkittavaa ja hetken odottelun jälkeen päästään kylpylän aaltoihin. Tänään vietän tyttären kanssa enemmän aikaa porealtaassa isin ja pojan seikkaillessa liikkuvassa virrassa.

klo 11.15
Uinnin jälkeen on aina nälkä, joten suuntaamme ravintola Revontulen keittolounaalle. Lounas on alkanut klo 11 ja syömässä ei ole vielä muita, joten tunnelma on hyvin leppoisa. Lounaalla tarjoiltu kanakeitto maistuu niin vanhemmille kuin pojallekin ja erityiskiitosta saavat myös herkulliset tuoreet leivät. Isi arvostaa lounaaseen kuulunutta jälkiruokakahvia. Tytärkin nauttii oman suolattoman lounaansa. Ruokailun jälkeen on aika suunnata huoneeseen päiväunille ja unet maittavat koko perheelle. Poika ihmettelee huoneessa, kuka siellä oli siivonnut, ja me nautimme siitä, että kerrankin joku muu on pedannut sängyt!


klo 14.15
Päiväunien jälkeen on aika syödä pientä välipalaa huoneessa ja suunnata pojan odottamaa Angry Birds Activity Parkia kohti. Ensisilmäyksellä vaikuttaa, että puistosta ei vielä kolmevuotiaalle löydy paljoa tekemistä, vaikka pienemmille oma rakennelmansa onkin. Pikkuhiljaa yhdessä paikkaan tutustuen touhua kyllä löytyy liukumäistä kiipeilyyn sekä osallistaviin peleihin ja virikkeisiin. Leikkimisen lomassa pidämme myös jäätelötauon puiston yhteydessä olevassa kahvilassa. Vielä viimeisten leikkien jälkeen siirrymme päivälliselle ravintola Revontuleen, jossa tarjoillaan buffetpäivällinen. Tänään tarjolla on paistettuja muikkuja ja perunamuusia, kermaperunoita ja härkää punaviinikastikkeessa sekä metsäsienikeittoa. Jälkiruokana on marjapaistosta kastikkeella eli oikein suomalaisia ruokia. Pojalle parhaiten maistuu salaattipöydässä olleet fetajuustot, mutta mikä tärkeintä, kaikki saavat vatsansa täyteen.

5 vinkkiä kylpylälomalle lasten kanssa

  • Pyydä huone mahdollisimman läheltä kylpyläosastoa ja ravintoloita.
    Matka huoneesta voi kestää pienten kulkijoiden kanssa yllättävän kauan ja parhaimmillaan/pahimmillaan voi joutua kantamaan lapsia.

  • Selvitä lastenruokien lämmitysmahdollisuus etukäteen ja suunnittele ateriat sen mukaan. Isompien lasten kanssa ruokailu ravintoloissa sujuu jo hyvin, varsinkin kun huomioi ajanvietteen annoksia odotellessa.

  • Ota omat unilelut mukaan lievittämään vieraan paikan tuntua. Vaikka hotellihuone tuntuu vanhemmista luksukselta, lapsille se voi olla hieman pelottava ja outo paikka nukkua.

  • Aamu-uinnit ovat lapsiperheen ykkösvalinta! Sekä allasosastolla että sauna- ja pesutiloissa on rauhallista. Allasvesi on tuolloin kaikkein puhtaimmillaan ja pientäkin vauvaa voi hyvällä omatunnolla uittaa.

  • Varaa riittävästi aikaa ja pitkiä hermoja. Nyt ei ole kiire, vaan perhelomalla mennään lasten ehdoilla ja pysähdytään kohtaamaan uudet asiat heidän kanssaan. Näin saadaan parhaat muistot.

Tilaa uutiskirje – saat 15 % alennuksen lomastasi!

Uutiskirjeessä saat huippuedullisia tarjouksia suoraan sähköpostiisi. Viikko-osakkaille myös omat edut ja tarjoukset. 15 % alennus koskee vain uusia tilaajia.

Etunimi on pakollinen tieto.
Sukunimi on pakollinen tieto.
Email on pakollinen tieto.
Puhelinnumero on pakollinen tieto.
Lähiosoite on pakollinen tieto.
Postinumero on pakollinen tieto.
Kaupunki on pakollinen tieto.
Oletko viikko-osakas

Käytämme sivustolla evästeitä parhaan käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Jatkamalla sivuston selailua hyväksyt evästeiden käytön.

Hyväksyn